~ Weg met Blogangst…The Story continues…Pieces of Me – Mijn avontuur als Onderneemster deel 2 ~

Heb jij dat ook wel eens…dat je dingen eng vind om te doen? Zo ja, dan ga je dit vast snappen. Blogangst wat is dat en hoe kom ik ervan af. Angst om te bloggen komt vaak vanuit weerstand, wat vinden mensen ervan en wat zullen ze wel niet van me denken.

Start vanuit je gevoel en niet vanuit je hoofd. Wanneer je in je hoofd zit dan ga je vaak vast zitten. Schrijf vanuit jezelf, maak het persoonlijk. Waar ga ik dan over bloggen? Ja, alweer een onderwerp die lastig blijkt te zijn. Maak je blog persoonlijk bijvoorbeeld over een kijkje achter de schermen.

In dit blog ga ik echt met de billen bloot…WAAROM? Omdat ik vrouwen mee wil nemen in de dingen die ik heb meegemaakt en ik denk dat heel veel vrouwen zich zullen herkennen in mijn verhaal.

In 2016 realiseerde ik me dat ik de afgelopen jaren veel ups en downs gekend heb. Na de geboorte van mijn dochter Jennifer kwam ik erachter dat ik een “High Sensitive Strong Willed” persoon ben en toen viel alles op zijn plaats. Dit was ik en nee, het is geen stempel opleggen zoals velen dit noemen. Het is gewoon een karaktereigenschap. Nu begreep ik ook waarom ik als kind niet begrepen werd en nu soms nog steeds niet als volwassenen.

Ik heb ontzettend veel en hard gewerkt ten kostte van mezelf, mijn gezin & mijn relatie. Door een traject kwam ik erachter wie ben ik eigenlijk en wat wil ik nu eigenlijk. Mijn waarden en normen stonden ineens op papier en ook wie ik ben privé danwel zakelijk gezien.

Het besef dat je niet in bepaalde organisaties past en ook dat deze organisaties andere waarden en normen hebben die niet matchen met die van jou. Dat men een spiegel voorhoud en aan je vraagt: “Cindy waar zijn jouw waarden en normen” en waar is jouw “Nee”? Dat je dan een plaatje krijgt voorgeschoteld die gelijk alles samenvat!

Ik bijt me ergens in vast en laat dit dan niet meer los tot het goed is. Maar door mij de spiegel voor te houden kreeg ik ineens een heel ander beeld van mezelf, dit was een persoon die voor heel de wereld klaar stond en daar geen waardering voor kreeg.

Met al deze informatie op zak van de afgelopen jaren en de testen waaruit elke keer dezelfde resultaten kwamen werd het mij duidelijk dat ik hier toch echt wat aan moest gaan doen. Maar wat?

Nadat ik besloten had om Virtual Assistant te worden heb ik ook besloten om een Business Coach traject te gaan volgen. Maar voor wie kies je dan? Persoonlijk zou ik je aanraden om een gratis webinar te volgen van een Business Coach of meerdere en kijken of deze persoon bij jou past.

Zo heb ik een webinar gevolgd van Femke Hertog “FemkeFeeling” en ik was meteen verkocht!

WAAROM? Als je jezelf ergens bent kwijtgeraakt en niet weet hoe je eruit komt!

En dan in het webinar dit ziet en dan bedenkt dat dit zo waar is! Dat je dan bij Femke Hertog in een “warm bad” met vrouwen die gelijkgestemden waren terecht komt en je beseft dat je niet alleen bent en er ook niet alleen voor staat.

Tja, en toen kwam bij mij de ingeving…jezelf op nummer 1 zetten. Dat had ik in de afgelopen jaren niet gedaan, en daar sta je dan ineens op een kruising en weet niet of ik naar rechts of naar links moet.

“Eigenheid, helemaal jezelf zijn.” Zo belangrijk in je leven!
“Waai je met alle winden mee of vaar je je eigen koers?”

We zijn allemaal uniek met onze eigen kwaliteiten en eigenaardigheden. Maar wat maakt mij nou zo uniek? Heb ik daar wel eens bij stil gestaan?

Als een onbekende aan mij zou vragen wie ben jij? Waar word je blij van? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat is dan mijn antwoord?

Helaas moet ik jullie eerlijk bekennen dat de antwoorden op deze vragen bij mij ontbraken! De keuze voor Femke was snel gemaakt…ze had me geraakt met haar woorden en legde de vinger op de “zere” plek.

Alles begint met “Eigenheid”… zo makkelijk gezegd!

To be Continued!

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter