Zit jij op de juiste koers?

🎶Waar ik ga of sta; welk pad ik loop; welke weg ik ga tussen vrees en hoop… de stem in mij zingt een ander lied…🎶

 

Iedere dag hebben we te maken met keuzes maken. Deze keuzes maken we zowel bewust als onbewust. Om de regie van je leven in eigen hand te nemen is het belangrijk dat je leert om op alle vlakken in je leven keuzes te maken. Keuzes maken, klinkt simpel toch…, maar is niet altijd even makkelijk. We leven in een maatschappij waarin we overspoeld worden met keuzemogelijkheden.

 

Hoe maak JIJ de juiste keuze? En hoe bepaal je dan jouw koers? En vaar je die dan op EIGEN WIJZE?

 

Een beter begin, begint bij jezelf!
Stilstaan bij jou persoonlijke waarden helpt om richting te geven aan jouw persoonlijke leven en BUSINESS.

Iedereen heeft een eigen identiteit; niemand is hetzelfde! Wij zijn allemaal uniek met onze ei­gen kwaliteiten en eigenaardigheden! Dus door wat kan je jezelf, kort gezegd, onderscheiden?

 

Door helemaal jezelf te zijn! Zo belangrijk in je leven, maar ook in je bedrijf. Niet alleen omdat dat het makkelijkste is, maar ook omdat dit het fijnste werkt.

 

Maar weet jij zelf eigenlijk wel wie je bent en waar jij voor staat? Wat is jouw eigenheid?

 

Waar sta jij voor?
Makkelijker gezegd dan gedaan; jezelf zijn. Want wie ben jij?

Als wij aan je vragen, waar sta jij eigenlijk voor? Wat vind jij écht belangrijk in je leven? Kun je onderstaande vragen meteen beantwoorden?

Ben jij een meeloper of ga je je eigen weg?

Heb je weleens stil gestaan wat jouw kwaliteiten zijn?

Weet jij wat jou nou zo uniek maakt?

Waar word jij blij van?

Wat vind jij het allerleukste om te doen?

Zo nee, dan is het waardevol om jouw persoonlijke waarden helder te krijgen. Het geeft namelijk richting wat jij écht belangrijk vindt en helpt je om keuzes te maken. Dit is je innerlijke kompas en vaar je op!

 

Wat zijn persoonlijke waarden?
Persoonlijke waarden is een stukje DNA van jezelf. Het fundament waar jij voor staat. Wie jij bent. Wat je drijfveren zijn waarom je doet wat je doet. En dan bedoelen we niet de waarden die je van je ouders, je leraar op school of in je pubertijd hebt meekregen. Het gaat niet om de verwachtingen van anderen, maar wie jij diep van binnen bent. Wat jíj belangrijk vindt.

 

Keuzes maken
Door de waan van de dag hebben we ons onbewust door hele andere factoren laten leiden bij het maken van keuzes. Probeer er eens op afstand naar te kijken. Waar ben je dan zo druk mee? Zijn het dingen die echt belangrijk voor je zijn? Als jouw persoonlijke waarden helder zijn kun je deze waarden als koers gebruiken bij het maken van keuzes. Het (her)kennen van je persoonlijke waarden hoeft niet te betekenen dat je direct een goed beeld hebt waar je naartoe wilt, maar het creëert wel een richting. En dat geeft je rust en ruimte.

 

Vaar jouw koers op EIGEN WIJZE
Zeg eens eerlijk, Vaar jij je eigen koers?

Als je iets in je leven wilt veranderen is het belangrijk om keuzes te leren maken. En vergeet niet dat geen keuze maken óók een keuze is. Op dat moment laat je je namelijk leiden door wat er om je heen gebeurt in plaats van dat je zelf bepaalt hoe jouw leven eruitziet. Ik ben  ervan overtuigd dat als je weet wie je bent en waar je voor staat, dat je veel beter in staat bent om keuzes te maken en veel meer een leven kunt leiden dat bij je past. In plaats van je te laten leiden door verwachtingen van anderen.

🎶Waar ik ga of sta; welk pad ik loop; welke weg ik ga tussen vrees en hoop… de stem in mij zingt een ander lied…🎶

Ik gun het jou om je persoonlijke waarden serieus te gaan nemen en jouw eigen koers te varen op Eigen Wijze! Hoe meer jouw keuzes in lijn zijn met je persoonlijke waarden, hoe fijner jouw leven eruit gaat zien.

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter