‘Hulp vragen? Hm dat vind ik toch wel een dingetje.’

In mijn leven liep ik op verschillende momenten vast. Als klein meisje wist ik al dat ik anders was dan andere kinderen. Ik had een levendige fantasie en wist ik heel duidelijk wat ik wel en niet wil. Wilde graag alles zelluf bepalen en zelluf doen! Ik werd niet gehoord, niet gezien, bleef mezelf aanpassen en was zoekende. 

Hierdoor heb ik veel verschillende banen gehad waar ik niet gelukkig was, door de jaren heen werd dit steeds duidelijker en merkte ik dat loondienst mij kapot maakte. Het voelde zo beklemmend, ik had het gevoel dat ik “stikte” en ik geen lucht meer kreeg. Op dat moment voelde ik mij zó eenzaam; ik besefte dat er geen werkgever is voor wat ik allemaal kan en doe. Ik wilde verder, maar in loondienst ging me dit niet lukken. 

Ik ging in mezelf investeren en leerde dat ik moet stoppen met mezelf aanpassen naar wat er verwacht wordt. Ik ontdekte mijn unieke talenten en leerde om juist mijn karaktereigenschappen als kracht te zien en die talenten meer te gaan benutten. 

Mensen kennen mij als “aanwezig, energiek, bruisbal” 😊 ik bruis van de ideeën, ben nieuwsgierig, wil nieuwe dingen ontdekken en leren, ben beelddenker en ondernemend. Door mijn hoge mate van gevoeligheid (HSP) in combinatie met mijn ijzersterke wil kan ik situaties van tevoren inschatten en daarop anticiperen. Het ondernemerschap is mede daarom voor mij een uitkomst. Ik kan vrijuit gaan en doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. En nu wordt het wel gewaardeerd wat ik kan en doe!

Nu ik terugkijk was ik als kind al altijd aan het helpen, omdat ik de kern van een verhaal, vraagstuk of probleem van een persoon snel kon doorgronden. Mensen kwamen makkelijk met mij in gesprek. Mensen die ik kende of soms helemaal niet kende, vertelden mij binnen enkele minuten hun hele levensverhaal. Van dromen van een bepaalde baan, functie, promotie, tot problemen of ingrijpende gebeurtenissen. Nu kan ik goed luisteren, maar dat zien mensen toch niet van tevoren? “Straal” ik dat uit of staat dat met grote letters op mijn voorhoofd dacht ik wel eens. Ik kwam al snel tot een oplossing voor hen en wist hoe zij hun doel(en) konden behalen. Het was duidelijk, hier moet ik wat mee.

Iedereen die ik hielp ging vooruit, alleen vergat ik mezelf. Ik ging achteruit en op een gegeven moment dacht ik: ik kan nu niet meer verder. Ik merkte dat het mij niet alleen lukte om weer vooruit te gaan. Hoezo lukt me het niet? Ik kan het toch zelluf wel oplossen. 

Ik wou dat er toen iemand was die me kon helpen om los te breken. Ik dacht alleen:

Waarom moet mij dit overkomen? Wat doe ik verkeerd? Hulp vragen zag ik als falen.

Nu ik er zelf open over spreek hoor ik vaak vrouwen zeggen: ‘Hulp vragen? Hm dat vind ik toch wel een dingetje.’

Nu weet je dat je niet de enige bent!

De eerste en grootste stap voor mij was om hulp toe te laten en dat is de beste stap ooit geweest. Zonder hulp inschakelen had ik nooit de stap genomen om uit mijn comfortzone te stappen en was ik mezelf waarschijnlijk nog steeds blijven aanpassen. Dan had ik mijn dromen nooit bereikt en dan had ik niet gestaan waar ik nu sta. Nooit. 

Nu ik terugkijk op deze periode dan zou ik nooit deze groei en ontwikkelingen hebben doorgemaakt in loondienst. Nu besef ik, ik stond stil in loondienst ook al ontwikkelde ikzelf. Dat klinkt raar, klopt maar het ondernemerschap leert je veel meer zaken dan dat je binnen kaders werkt in loondienst. Je bent meer op jezelf aangewezen en je leert meer op jezelf te vertrouwen.

Nu weet ik dat je op elk moment je leven een andere wending kan geven. Niemand komt je redden. Jouw geluk ligt in je eigen handen. Ook al geloof je nog niet dat je dromen weggelegd zijn voor jou. 

Hulp vragen heeft voor mij een andere betekenis gekregen “mijn eigen geluk creëren in mijn leven waardoor ik groei en verder kom in mijn leven.”

Ik schakel nu graag hulp in, ik weet nu uit eigen ervaring dat het me verder brengt. Ik heb mijn eigen geluk gecreëerd, het heeft mij fantastische ontmoetingen opgeleverd met bijzondere gelijkgestemde vrouwen die op een of andere manier op mijn pad zijn gekomen en me kunnen helpen door hun eigen ervaringen en door het feit dat ze weten hoe het voelt om dit pad te bewandelen.

Ik ben trots dat ik een compleet ander persoon ben – of moet ik zeggen mezelf ben geworden – en dat ik een nieuw leven heb opgebouwd. Mijn dromen zijn werkelijkheid geworden. Ik kan eindelijk zeggen dat ik oprecht gelukkig ben: ik voel me niet meer gevangen in mezelf, ik voel me vrij.

Hulp inschakelen heeft mij echt gered. Het kostte letterlijk wat, maar dan heb je ook wat! Het is voor mij goud waard!

En nu naar jou: wat doe jij? Blijf je rondjes draaien? Helpt dat jou echt verder? Eerlijk? Of ben je klaar om voor jezelf te gaan? Voel je ook: IT’S MY TIME TO SHINE? Ik gun het je zo.

De vraag is: gun jij het jezelf ook?

Laten we samen, tijdens een persoonlijk telefoongesprek van 30 minuten, jouw kansen en mogelijkheden bespreken.

Het adviesgesprek is geheel GRATIS en vrijblijvend.

Met de juiste strategie en tools kom je er wel.
Wil jij jouw bedrijf (online) laten groeien?
Vraag je je af wat daarvoor nodig is en of ik jou daarbij kan helpen?

Laten we samen kijken hoe jij stappen kan zetten:

 Wat zijn jouw doelen en hoe kun jij daar komen.
 Welke stappen jij zou kunnen nemen om je doelen te bereiken.
 Of en hoe ik jou kan helpen.

Plan hier jouw Business Clarity Call:
https://academyvirtualstars.nl/business-clarity-call/ 

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter