Roller Coaster…Expectation Vs Reality

We kennen allemaal wel van die momenten waarop het lijkt dat alles tegelijkertijd misgaat.Als dingen niet gaan zoals je van tevoren gedacht had. Het ouderschap…..

Op 26 maart 2016 werd ik ingeleid en we wisten niet van tevoren wat je zou worden een jongetje of een meisje. Hoera een jongen en we noemen je Stefan Eshuis. Je bent geboren met 38 weken, je was ini-mini en je woog nog geen 3 kilo. 

Het liep van begin af aan niet zo lekker. Stefan was een huilbaby en kwam op 1 april 2016 vanwege voedingsproblematiek & obstipatie op de afdeling neonatologie in het ziekenhuis terecht. 

Wanneer je je 4,5 jaar lang een wanhopige ouder voelt, omdat mijn zoon Stefan kampte met voedingsproblematiek & obstipatie. Niemand snapt wat ik bedoelde en/of meemaakte. Dat ik 4,5 jaar bleef zoeken naar een ingang c.q. oplossing en ik het antwoord niet vond. Artsen mij niet konden helpen en ik de oplossing ook niet zag. Als de schuld aan mij bleef knagen, omdat ik mijn geduld verloor. Wanneer ik als mama voelde dat ik gefaald had en ik de keuze moest maken om een PEG-sonde te laten plaatsen bij mijn zoon. Als een multidisciplinair team de beste oplossing is en ik mijn kind moet loslaten. Ik moe was van het vechten en niet meer wist waar ik als mama goed aan deed. Ooit komt er een tijd lieve Stefan, al lijkt het hier nu hier ver vandaan dat je niet meer leeft van de liefde en de lucht maar dat de liefde door de maag zal gaan. Ik mijn eigen bedrijf startte in 2018 en ik na 2,5 jaar op het punt stond om te stoppen met mijn business. Omdat het écht even niet meer samen te combineren was… Dat ik er niet goed mee omging is nog zachtjes uitgedrukt. Ik haatte de wending die mijn leven had genomen en weigerde het te accepteren. Ik spendeerde uren per dag aan piekeren waarom dit mij was overkomen, mezelf vervloeken en jank sessies. Het leven zal alleen altijd ups en downs kennen.

Totdat ik de Back To Business Bootcamp van Veronique Prins volgde en er de volgende casus ontstond:  

Een klant had zichzelf een deadline gesteld om door te gaan met haar bedrijf. Waarom ze die deadline had gesteld, kwam door het feit dat de dame in kwestie veel negatieve feedback kreeg op haar posts en nieuwsbrieven dat daar taalfouten in stonden. 

Veronique vroeg doe je ogen even dicht en leg je handen op je buik en voel wat het volgende met je doet. Ik trek nu de stekker uit je bedrijf, je FB pagina gaat offline en je Insta profiel gaat nu ook offline.  En je kunt je kennis niet meer overdragen.

Toen Veronique dat zei rolden de tranen over mijn wangen. Ik voelde letterlijk wat het met mij namelijk deed. Ik voelde dat mijn hart er letterlijk werd uitgetrokken. 

Ik besefte me weer waarom ik doe wat ik doe en wie ik ben geworden en waarom ik mijn bedrijf ben gestart en dat ik geboren ben om mijn kennis aan anderen over te dragen en anderen een podium wil geven. 

Ineens besefte ik dat ik niet moet opgeven en dat ik niet meer in loondienst kan, omdat IK mijn bedrijf ben en als dat stopt mijn hart ook stopt met kloppen. Ik dan niet meer weet wie ik ben. 

Here we go

On this roller coaster life we know

With those crazy highs and real deep lows

I really don’t know why

And I will go

Roller Coaster van Danny Vera….mijn grootste leerles is dat je van heel die roller coaster die je als persoon meemaakt dat je zo ontzettend veel meer in je mars hebt als het even niet zo lekker loopt in je leven.

Expectation Vs Reality

  1. Accepteer wat er nu is

Vaak genoeg hebben we moeite met accepteren waar we op dit moment zijn en hoe ons leven is verlopen. Mindfulness beoefenen zal daar niks aan veranderen, maar door mindfulness kan je wel veranderen hoe je met dit soort situaties om kan gaan. Dit maakt al een enorm verschil. In plaats van dat je je verzet tegen omstandigheden waar je verder niet veel invloed op hebt of die toch al zijn gebeurd, oefen je met het accepteren van wat er op dit moment is. Ongeacht of je, wat er nu is, leuk vindt, wilt of niet wilt. Natuurlijk zullen er dingen in het leven nog steeds pijnlijk zijn, maar door je niet meer te verzetten, bespaar je jezelf een hoop ellende. Mijn leven is zoveel makkelijker geworden nu ik de moeilijkheden gewoon als een onderdeel van het leven zie in plaats van als oneerlijk en onacceptabel. Stop met wensen dat dingen anders zijn en wordt gelukkig door te accepteren wat er nu is.

  1. Leef meer in het nu

Net zoals je je spieren traint in de sportschool, train je je hersenen door mindfulness te beoefenen. De meeste mensen functioneren vaak op de automatische piloot terwijl we in gedachten verzonken zijn. Vaak zijn we zover weg zonder dat we het in de gaten hebben dat we ons ook helemaal niet meer bewust zijn van onszelf en onze omgeving. Onze mind gaat van het verleden naar de toekomst door te piekeren, te plannen en te dagdromen, zonder dat je daar controle over hebt. Waar het eigenlijk op neer komt is dat we bijna nooit in het nu leven terwijl je jezelf alleen daar echt gelukkig kan voelen. Het verleden komt niet meer terug en de toekomst is er nog niet. Stop met wachten totdat het vrijdag is, tot het eindelijk zomer is, of tot “de ware” voor je staat. Wanneer je de mindset hebt van ‘ik ben gelukkig als…’ blijf je voor altijd wachten en blijft geluk altijd net buiten je bereik. Net zoals je nooit echt gelukkig zult zijn als je in het verleden blijft hangen en wenst dat het weer is zoals vroeger. Mindfulness traint je hersenen om meer in het nu te zijn en je geluk op dit moment te ervaren.

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter