Mogelijkheden Vs Onmogelijkheden

We vertellen onszelf vaak “mooie” verhaaltjes over mogelijkheden en onmogelijkheden en hoe deze ons in de weg staan om te doen wat we het allerliefste willen doen. ⁣⁣
Vaak zeggen we dat werk niet altijd leuk hoort te zijn en dat je niet steeds maar van baan kunt wisselen. Iets doen wat je het allerliefste zou willen doen, niet voor iedereen weggelegd is. Er moet namelijk brood op de plank komen. Herken je dat? ⁣⁣
⁣⁣
De volgende argumenten worden ingezet om te blijven zitten waar je zit: het betalen van je hypotheek, je hebt een gezin dus hoe ga ik dit dan combineren met werk. En last but not least: baanzekerheid. ⁣⁣
We willen alles rechtvaardigen om maar niet van baan te willen veranderen ondanks dat we werk doen waar we geen interesse (meer) in hebben. Maar hoe lang ga je dit volhouden? Je kunt niet eindeloos blijven nep-lachen en het werk met tegenzin uitvoeren. ⁣⁣
Wanneer je werk doet wat jou meer energie kost dan dat het jou oplevert, loop je uiteindelijk hierop leeg. Als je dit toch volhoudt en doorzet, dan kom je in de overlevingsmodus. Ook al heb je een grote dosis doorzettingsvermogen vroeg of laat moet je opgeven. Dit uit zich dan in de vorm van een burn-out, bore-out of soms zelfs een ernstige depressie.⁣⁣
 
Als je echt goed naar jezelf zou luisteren en je leven zou gaan invullen op basis van wat wel bij jou past en waar je plezier in hebt.

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf naar een hoger level tilt met het werk dat je graag zou willen doen, wat (zelf)vertrouwen meebrengt en ook de skills om meer voor jouw omgeving te kunnen betekenen. De vraag die je dan zou kunnen stellen is:
Wat past écht bij mij? Wat geeft mij energie, voldoening en plezier? 

Erachter komen wat jij wilt, zeker als je alles leuk vindt, is een lastige vraag om te  beantwoorden. Je hoeft niet eerst vast te lopen om andere keuzes te maken. Om meer te gaan doen wat klopt voor jou.  Je kunt elke dag besluiten om bij te sturen.

Doe je dit aan de hand van een proces, een methode, dan hoeft het niet super moeilijk te zijn. Wanneer je aan de hand wordt meegenomen in dit proces, dan kan je namelijk steeds weer een verdiepende stap zetten. 

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter