Wanneer je deze stappen toepast, zullen jouw gedachtes over geld verdienen nooit meer hetzelfde zijn.

Lijkt het alsof je altijd blut bent? Dat je geen financiële meevallers hebt? Of misschien wel dat je een dubbeltje bent, dat nooit een kwartje wordt? Dan heb je waarschijnlijk géén positieve, maar een negatieve geld mindset. Het werkt helaas zo dat deze negatieve geld mindset een waarmakende voorspelling is. Je denkt het en vervolgens zie je daar allerlei bewijzen voor en daarom blijf je in die gedachte hangen.

Sta eens stil bij: Wat zou een positieve Money Mindset kunnen opleveren…

Ik deel graag mijn 5 gouden tips met jou voor een positieve Money Mindset om je hiermee te helpen:

1. Ga op onderzoek uit naar je relatie met geld

Relatie met geld…wat is dat? Iedereen heeft een relatie met geld. Geld relaties kunnen je laten zien hoe jij geld uitgeeft, geld spaart en soms ook hoe je geld verdient. Neem deze tip vooral niet als kritiek maar onderzoek jouw eigen geld patronen. Kijk ook naar hoe je ouders omgingen met geld toen je klein was. 

2. Verander hoe je denkt over geld

Geld is slechts een wisselvorm. Geld is niet iets wat jou of een ander macht geeft. Het is alleen dat veel mensen denken dat het zo is. Als je denkt dat je altijd een tekort aan geld hebt zal je dat ook krijgen. Hoe je denkt over geld bepaalt in hoeverre geld naar je toe komt of van je weg ebt. Probeer elke dag van de week anders te denken over geld en je zult vrij snel een verbetering zien.

3. Focus op de ervaringen dat geld brengt, niet het geld zelf

Geld is belangrijk maar anders dan je misschien denkt. Geld zelf heeft geen belang aangezien het slechts een tool is. Wat geld je kan opbrengen is echter wel belangrijk! Met geld kan je ervaringen op doen. Bijvoorbeeld: je kan gaan reizen. Als je je focus op reizen houdt in plaats van de focus op geld om een reis te kunnen maken, breng je je relatie met geld meer in balans met de dingen die je graag wilt. 

4. Begin met sparen maar ook uitgeven.

Alleen maar sparen is niet leuk. Maar sparen en tegelijkertijd geld uitgeven geeft je een goed gevoel. Met geld uitgeven maak je een bewuste keuze om van je geld te genieten. En dat mag ook! Als je tegelijkertijd spaart, bijvoorbeeld 50% van je vrij te besteden inkomsten, dan geniet je dubbel. Sparen is leuk en verstandig net zoals geld uitgeven is. Heb je niet zo veel geld te sparen, dan maak je het heel simpel voor jezelf door 1 euro per dag te sparen. Het klinkt niet veel misschien, maar het moet zeker haalbaar zijn. 

5. Wees dankbaar voor wat je al hebt 

We vergelijken onszelf vaak met anderen, soms bewust, soms onbewust. Zijn we “verder” dan die ander, of is die ander juist verder? Wat het antwoord op die vraag ook is: het helpt je niet. Je bent namelijk bezig met óf jezelf naar beneden te halen, of een ander.

Richt je in plaats daarvan liever op haalbare doelen voor jezelf en leg jezelf hooguit langs je eigen meetlat. Als je de focus houdt op wat je al hebt en beseft welke stappen je kunt nemen om meer geld te verdienen dan ben je al een behoorlijk eind. Beloon jezelf voor elk succes en pas je doelen aan als je ze bereikt.

“I love money because I love myself!”

Ja, ik ga dit vaker zeggen!

Tja, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer het eens. Kijk eens wat het je brengt. En hoe jij je vervolgens voelt. En ga dit vaker doen. Je zult zien, het valt echt mee. 

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter