De valkuil van anders dan anderen zijn!⁣

Het is een gave om snel te kunnen denken en snel te kunnen schakelen. Ik kan mezelf in elke situatie aanpassen. De valkuil hiervan is dat ik mezelf volledig ga aanpassen.⁣
Toen ik in loondienst was, moest ik flexibel zijn om mee te kunnen bewegen met de omstandigheden. Maar als ik in een omgeving ben die bij mij aansluit hoef ik mezelf maar 10% aan te passen en ben ik dus voor 90% mezelf. In een omgeving die niet bij mij aansluit, kan dit omgedraaid zijn. In dat geval, kost het mij ontzettend veel moeite en energie om dit vol te kunnen houden. Bovendien brengt dit extra stress met zich mee, omdat ik eerder het gevoel heb door de mand te vallen. Dat mensen gaan zien dat ik een rol speel. ⁣
Je volledig aanpassen is niet iets wat je eindeloos kunt volhouden. ⁣
Het brengt namelijk nogal wat vervelende bijwerkingen met zich mee. Zo zul je steeds meer vermoeidheid gaan ervaren en minder plezier hebben in wat je doet. Er kunnen depressieve klachten ontstaan en de kans op een burn-out neemt toe naarmate je langer deze ongewenste situatie in stand probeert te houden. Er komt simpelweg een moment dat het op is. ⁣
Met het anders-zijn heb ik een hele goede uitdaging te pakken. ⁣
Onze maatschappij is namelijk gericht op “standaard” en dus ook zo ingericht. Als je daar maar een beetje van afwijkt, dan vinden andere mensen daar wat van. En als mens vinden we het juist zo belangrijk om erbij te horen. ⁣
Vroeger vreesde ik voor afwijzing omdat ik anders ben, en omdat anders-zijn niet geaccepteerd werd, waardoor ik een masker op zette. Ik had vooral last van het anders-zijn. Denk aan vermoeidheid omdat ik steeds dingen deed die niet bij mij paste. En de struggles die ik ervaarde op gebied van werk en relaties, maar ook gezondheid. Niet leven in lijn met mijn blauwdruk (wie ben ik en wat heb ik nodig) had grote gevolgen. Burn-out, bore-out en depressie lagen op de loer. ⁣
Het anders-zijn maakt het mogelijk dat ik mijn unieke talenten kan benutten. Hierdoor kan ik voor de wereld om mij heen de meeste waarde leveren en het gevoel van voldoening ervaren. Het verkleint de kans dat ik van koers raak!⁣
 
Wat maakt jou uniek?
Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter