5: De standaard route…. versus De route die voor jou werkt!

Ik ben geboren 27 mei 1980 te Terneuzen. Op het moment dat ik geboren werd lag mijn route van mijn leven al min of meer vast. Niet letterlijk, maar het is de route die ieder van ons zou “MOETEN” lopen namelijk de “STANDAARD ROUTE”. En dat begint al bij de peuterschool, daarna de basisschool waarin we geacht worden om te voldoen. Je leert al vroeg namelijk dat je als kind moet voldoen aan de “NORM”. We moeten namelijk binnen de lijntjes kleuren en als je dat niet doet dan volgt er vaak kritiek.

Binnen onze systemen is er weinig ruimte voor eigenheid, excellentie en talent. Als jij namelijk als kind al te horen krijgt dat je niet goed bent, dan draag je dat de rest van je leven mee. Ik kan het weten namelijk en ook als volwassen vrouw als je net moeder geworden bent doe je het namelijk ook nooit goed….en dat begint al bij het Consultatiebureau…WE DOEN ONS DIT ONSZELF AAN.

Hoe komt het toch dat vrouwen ONZEKER zijn, FAALANGST hebben, de LAT TE HOOG LEGGEN, PRESTATIEDRANG EN DRUK ERVAREN! Dit komt allemaal doordat we “MOETEN” voldoen aan de “NORM”. En wie bepaald dit dan en waarom?

Begrijp me niet verkeerd, ik oordeel niet over deze “STANDAARD” route. Er is niks mee als je past binnen dit systeem en dit je gelukkig maakt. Alleen dit werkt dus niet voor MIJ…..ik ben niet standaard en dat wil ik ook absoluut niet zijn. Ik behoor tot de groep…..CREATIEVELINGEN en ben daarom niet in 1 hokje te stoppen! Ik raak gewoon geïrriteerd door alle “REGELTJES” waar we aan “MOETEN” voldoen. En hierdoor verloor ik mijn eigen waarden en normen en mezelf in de loop der jaren.

Door mijn verhaal te delen wil ik je laten inzien dat JIJ UNIEK BENT en WAARDEVOL!

Je mag ANDERS ZIJN DAN ANDEREN! JE MAG SCHITTEREN OP EIGEN WIJZE!

De manier waarop onze maatschappij, onze schoolsystemen, loondienst banen zijn ingericht zorgen ervoor dat de belangrijkste skills zoals, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en je eigen talenten niet kunt ontwikkelen. We worden namelijk door deze systemen afgeremd en dat is n mijn ogen doodzonde van je talent.
In mijn ogen draait het steeds om: Wie ben ik nou écht? En wat zijn mijn unieke talenten. En hoe zet ik dan mijn unieke talenten in.

Mijn droom voor jou… dat jij je eigen pad kiest, je leven gaat leven op de manier zoals jij wilt (zonder concessies te hoeven doen of People Pleaser te zijn), dat jij je nergens iets van aantrekt van wat anderen van je vinden of over je denken (mensen praten toch), dan maar doen zoals jij het wilt, dan heb jij straks in ieder geval geen spijt. Dus maak je los van “hoe het hoort” en leef jouw mooiste leven. Het enige wat je hoeft te zijn is jezelf!

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter