5 redenen waarom elke onderneemster een e-maillijst nodig heeft

#1 – Het is een aanwinst voor je bedrijf

Het hebben van een e-mailmarketingsysteem is écht een aanwinst voor jouw bedrijf. Met stip op nummer één! Met een e-maillijst kan je geld verdienen los van alle andere producten en/of diensten die je hebt. The money is in the list…zeggen ze wel eens!

#2 – Eenvoudig in gebruik

Het is heel eenvoudig om ermee te werken! Je hebt enkel een systeem nodig die jou gaat helpen om je e-maillijst op te bouwen.

Hieronder geef ik je graag opties die het opbouwen van een e-maillijst mogelijk maken. Ik werk met Mailblue dit is de  Nederlandse partner van Active Campaign. Hiermee krijg je het systeem in het Nederlands i.p.v. het Engels en ook is er Nederlandstalige support voor je beschikbaar:

Lees hier meer informatie over Mailblue

Heb jij nog niet een alles-in-1 e-mailmarketing systeem als MailBlue?
Vraag dan vandaag nog je gratis 14 dagen proefaccount aan!

#3 – Laat het systeem voor je werken

Het allerbelangrijkste is, dat een systeem voor je moet werken. Mailblue is een systeem waar jij alles in kan bijhouden. Dus je zou eigenlijk elk contact die je kent die met jouw business te maken heeft gehad of nog gaat hebben in dat systeem moeten neerzetten.

#4 – Niet afhankelijk zijn van Social Media kanalen

Social Media kanalen, super leuk natuurlijk! JA, Social Media kanalen zijn onmisbaar als je jouw bedrijf wilt laten groeien! Zorg voor OMNIPRESENCE….kortom zorg ervoor dat je op meerdere Social Media kanalen aanwezig bent! En ja, hier wijk ik dus af van wat de meeste van mijn collega ondernemers zeggen! Zorg er alleen voor dat jij NIET afhankelijk wordt van deze Social Media kanalen.

Je hebt namelijk géén enkele invloed op deze kanalen. Je bent niet de eigenaar hiervan en Facebook, Instagram of LinkedIn kunnen ineens besluiten om te stoppen met hun platform. Oké, er bestaat een hele kleine kans dat ze dit zouden doen, maar toch!

Stel je voor: Je hebt een business opgebouwd met alleen Facebook. Je hebt namelijk je Facebook Advertenties voor Facebook & Instagram via Facebook Advertentiebeheer lopen. Je fans zitten daar, je hebt aardig wat volgers en hieruit haal jij jouw klanten. En ineens blokkeert Facebook jouw Advertentie en hiermee is jouw hele Facebook Advertentiebeheer geblokkeerd. HELLUP! Wat nu?
En ondanks dat je contact hebt opgenomen blijft je account geblokkeerd en Facebook geeft hem niet vrij.

Je kunt je voorstellen… zeg maar dag tegen je business en je klanten! Shit, wat nu?

Maanden geblokkeerd op zowel Facebook & Instagram Advertentiebeheer…wat kun je nu dan nog doen…tja organisch posten blijft dan over…alleen je bereik is dus minder groot…en als dit maanden duurt kost dit jou en je business dus geld.

Daarom wil je dus niet afhankelijk zijn van Social Media kanalen.

#5 – Opvolgen van je potentiële klanten (fans)

Ik heb verschillende E-books, Checklists etc en deze kan je GRATIS via mijn website aanvragen.
Hoe kun je dan jouw potentiële klanten monitoren? Hoe zie je dan wie interesse heeft in jouw product en/of dienst?

Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van een E-mailmarketinglijst. Het is namelijk erg fijn voor jouw potentiële klant dat je een e-mail kan sturen om hun te bedanken voor het downloaden van jouw E-Book, Checklist. En indien ze aangeven dat ze interesse hebben om extra tips te ontvangen en op de hoogte te blijven van jouw aanbod. Je daarna dus extra e-mails als opvolging over jouw product en/of dienst kan sturen om deze persoon verder te helpen!

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter