Wat is een Virtual/Web Assistant versus een Virtual Star eigenlijk?

Heb jij ook het gevoel dat je vastloopt en dat je verder wilt en/of open staat voor iets nieuws?

Je werkt in loondienst en overweegt voor jezelf te beginnen of je bent al een tijdje bezig als onderneemster (bijv. Virtual Assistant/ Virtual Professional | Web Assistant/Technische Virtual Assistant) en wilt doorpakken.

Verlang je naar:

 • Altijd jezelf kunnen en mogen zijn?
 • Meer vrijheid om zelf te bepalen op welke voorwaarden je wilt werken? (Waar,
  wanneer, voor wie etc)
 • De mogelijkheid om vanuit je eigen huis, een flexplek of zelfs vanuit het
  buitenland (Digital Nomad) te werken?
 • Zelf je werktijden in te delen om een betere werk/privébalans te hebben?
 • Een beroep, dat behoort tot het beroep van de toekomst?
 • Meer plezier, uitdaging en voldoening in je werk?
 • Jouw talenten maximaal benutten, waardoor je hierin uitblinkt en weer gaat
  stralen?
 • Meer (persoonlijke) ontwikkeling?
 • Meer waardering; weten dat je GOUD WAARD bent voor anderen?
 • Vanuit PASSIE werken en leven op jouw eigen voorwaarden?

JA? Mooi! Weet je wat het mooie is? Alleen JIJ kan voor verandering zorgen!
Als je nu niks verandert, dan ziet je leven er waarschijnlijk de komende 5 en 10 jaar nog precies hetzelfde eruit. En dat wil je toch niet?

En weet je dat online ondernemen de toekomst is?
Online heet ook wel VIRTUAL oftewel op afstand werken. Online ondernemen kent oneindig veel mogelijkheden. Het aantal ondernemers blijft stijgen. En het beroep Virtual Assistant is uitgeroepen tot een van de beroepen van de toekomst? Dus genoeg kansen en mogelijkheden en als STAR vast nog meer, hoe fijn!

Het online ondernemen trok mijn aandacht, maar vooral het op eigen wijze (online) ondernemen is in mijn ogen écht de toekomst! Dat heeft mij geïnspireerd tot het oprichten van Virtual Stars!

Om te bepalen of Virtual Star worden iets voor je is, is het van belang om te weten wat deze nieuwe term inhoudt en in welk opzicht het verschilt van de term Virtual/Web Assistant. Natuurlijk wil je weten welke werkzaamheden je kunt oppakken als Virtual Star. En leg ik je uit waarom dit nou juist het beroep van de toekomst is!

Is de term VA (Virtual Assistant) of WA (Web Assistant) je bekend of heb je eigenlijk geen idee?
Gezien de term Virtual STAR is afgeleid van de term Virtual/Web Assistant volgt allereerst een korte omschrijving van een VA/WA:

Een Virtual Assistant (VA) is een zelfstandig ondernemer die ondernemers en organisaties helpt focussen en groeien door bepaalde werkzaamheden uit handen te nemen. Dit is veelal op uitvoerend niveau. Ze werkt op flexibele basis (tweeledig). Enerzijds flexibel, waarbij opdrachtgevers alleen uren afnemen die nodig zijn; dus dit kan verschillen van een paar uur per maand tot 40 uur per week. Anderzijds flexibel, omdat ze vanaf afstand (virtueel) werkt.

Een Web Assistant (WA) / Technische Virtual Assistant is een zelfstandig ondernemer die ondernemers helpt bij alles wat te maken heeft met het online (beter) zichtbaar maken van hun bedrijf door bepaalde (online) werkzaamheden uit handen te nemen. Ook een Web Assistant/ Technische Virtual Assistant werkt op flexibele basis.

Waarom Virtual Stars en wat is een Virtual Star?

Toen ik begon met mijn VA-traject merkte ik dat mensen minder enthousiast reageerden als ik vertelde dat ik Virtual/Web Assistant wilde worden. Als een assistentJE in wat? Ach, geef het beestJE een naam, maar ja toch mag ons vak wel meer gewaardeerd worden. Daarbij merkte ik dat er veel Virtual/Web Assistants bijkomen op de markt, maar vastlopen door het gebrek aan coaching dan wel op eigen wijze ondernemen. En ik merkte dat (online) ondernemers graag met EXPERTS willen werken om hun bedrijf te laten groeien. Zo is de naam Virtual Stars ontstaan.

Mijn definitie van een Virtual Star:

Een Virtual Star is een zelfstandig onderneemster die andere ondernemers helpt meer uit hun eigen (online) business te halen. Dit doet ze door bepaalde werkzaamheden* uit handen te nemen, zowel op strategisch als op uitvoerend niveau. Een STAR die haar talenten benut, focust op wat zij leuk vindt en die met haar expertise uitblinkt. En er daardoor voor zorgt dat de opdrachtgever zich ook kan focussen op zijn/haar expertise, daarin uitblinkt, zodat hij/zij nog meer gaan stralen!

Ze begrijpt de opdrachtgever, denkt mee en vooruit, vertaalt hun dromen in doelen en concrete plannen, werkt aan hun zichtbaarheid, helpt hun uitdagingen als kansen te zien en pakken, helpt hun angsten te overwinnen en een positieve (geld)mindset te creëren.

Een Virtual Star schittert op haar eigen wijze, waardoor ze opdrachtgevers aantrekt die bij haar passen. Ze is gedreven, investeert in haar eigen persoonlijke ontwikkeling en kennis en biedt hierdoor kwaliteit. Ze is een sparringpartner die zowel voor zichzelf als voor haar opdrachtgevers het maximale eruit wil halen.

Ze werkt op flexibele basis; zowel qua aantal uren (opdrachtgevers nemen alleen uren af die nodig zijn) als qua locatie (werkt vanaf afstand, VIRTUAL dus).

Door een Virtual Star ervaart de opdrachtgever meer overzicht, rust en energie, maar ook meer groei, succes en geluk. Een Virtual Star is geen kostenpost maar een investering met een hoog rendement. Kortom, een Virtual Star is GOUD waard voor andere ondernemers.

Wat is het verschil tussen een VA | WA/Technische VA en een Virtual Star?

Hoewel een Virtual Star ook VIRTUAL werkt en taken uit handen neemt net zoals een VA | WA/Technische VA, gaat een – STAR – nog verder dan alleen de uitvoering.

Een STAR blinkt uit in haar eigen expertise en onderneemt op eigen wijze!

Voor ondernemers (ZZP of MKB) is het zeer interessant om te werken met een strategisch partner, die op flexibele basis zijn/haar bedrijf laat groeien en ervoor zorgt dat zij zich kunnen focussen op hun expertise, zodat zij meer bereiken in minder tijd. En juist aantrekkelijk om voor een Virtual Star te kiezen in plaats van een Virtual Assistant, vanwege de expertstatus. Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal wel met (een team van) experts werken.

Kan jij daar ook wel hulp bij gebruiken? Dan help ik je graag!
Wil jij ook SHINEN als een Virtual Star? Werken en leven op jouw voorwaarden?
Op jouw eigen wijze (leren) ondernemen?

Volg dan mijn GRATIS Masterclass:
Ontdek de 5 geheimen die jou binnen 4 maanden een succesvolle VA-Business opleveren!

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter