Als kind niet gezien en gehoord, de vreemde eend in de bijt, van People Pleaser naar mezelf volledig verliezen.

“Ik voel me anders!”

En ik herken dit als geen ander. Er zijn zoveel mensen die dit ervaren.

In mijn leven liep ik op verschillende momenten vast. Ik wist als klein meisje al dat ik anders was dan andere kinderen. Als klein meisje had ik een levendige fantasie en wist ik heel duidelijk wat ik wel en niet wil. Wilde graag alles zelf bepalen, als klein meisje riep ik altijd: ‘zelluf doen”! Op mijn manier. Ik werd niet gehoord, niet gezien, bleef mezelf aanpassen en was zoekende.

Als ik terugkijk op mijn leven ben ik altijd een persoon geweest die anderen hielp, omdat ik de kern van een verhaal, vraagstuk of probleem van een persoon snel kon doorgronden. Ik ben als persoon een “OPEN BOEK” en mensen komen heel gemakkelijk met mij in gesprek. Openheid kan heel fijn zijn, omdat ik geen taboes ken, iedereen mag alles van mij weten. En hiermee creëer ik een open sfeer. Heel vaak overkomt mij dat mensen die ik ken of soms helemaal niet ken, mij binnen enkele minuten hun hele levensverhaal vertellen. Van dromen van een bepaalde baan, functie, promotie, tot problemen of ingrijpende gebeurtenissen.

Inmiddels weet ik hoe ik om moet gaan met het anders zijn!

Ik ben een persoon die erg sensitief is, emotioneel betrokken en daardoor durf ik mij ook kwetsbaar op te stellen naar anderen. Daarmee geef ik bepaalde signalen af…en straal ik uit dat ik een “OPEN BOEK” ben.

Soms, echt heel soms denk ik wel eens dat er met GROTE letters op mijn voorhoofd staat praat tegen mij en leg alles uit!  😅🤣🙈

Je zal vast denken, waar ga je heen met je verhaal…

Of je nu een vrouw of een man bent, we hebben allemaal zowel vrouwelijke als mannelijke energie in ons.

In principe hebben vrouwen meer vrouwelijke en mannen meer mannelijke energie, maar dit verschilt per persoon.

Zegt dit je niks? Je kent vast wél de begrippen Yin & Yang, waarbij yin staat voor vrouwelijk en yang voor mannelijk.

WAT IS VROUWELIJKE ENERGIE?

De vrouwelijke energie is naar binnen gericht. Kenmerken hiervoor zijn:

 • Zacht
 • Warm
 • Gevoel
 • Sensueel
 • Intuïtief
 • Overgave
 • Flow
 • Creatief
 • Speels
 • Ontvangen

WAT IS MANNELIJKE ENERGIE? 

De mannelijke energie is naar buiten gericht. Kenmerken hiervoor zijn:

 • Leiding
 • Actie
 • Daadkracht
 • Grenzen
 • Doelgericht
 • Geven
 • Succes
 • Focus
 • Stabiel
 • Plannen

Mensen kennen mij als “aanwezig”, energiek, “bruisbal” 😊 ik bruis van de ideeën, nieuwsgierig, nieuwe dingen ontdekken en leren, beelddenker en ondernemend. Dit kan soms overkomen als “Dominant” of “Overwhelm”, maar als je mij heel goed zou kennen dan weet je ook dat ik een kwetsbare kant (zachtheid, empathie en gevoeligheid) heb. En wanneer ik deze uitstraal en laat zien, dan help ik mensen vanuit een eerlijke en oprechte intentie. Als vrouwelijke ondernemer heb je dus eigenlijk zowel de mannelijke energie (leiderschap) als de vrouwelijke energie (Flow) nodig om in balans te zijn.

Wanneer ik mijn kwetsbare kant (zachtheid, empathie en gevoeligheid) uitstraal en laat zien dan help ik mensen vanuit een eerlijke en oprechte intentie.

Kortom: Selling levert je een klant vandaag op, maar wanneer je behulpzaam bent dan creëer je klanten voor het leven. ❤️

JIJ als onderneemster bent vrij om te bepalen hoe je je bedrijf in wil richten. Jij kunt er namelijk voor kiezen om jezelf op nummer 1 te zetten! Je bedrijf vormgeven vanuit jouw persoonlijkheid, unieke talenten en jouw voorwaarden. Hoe fijn zou het zijn als je op jouw eigen wijze gaat ondernemen, een manier die bij jou past en waar jij achter staat?

Mijn gouden tips:

 1. Wees 💯 jezelf, persoonlijk en laat dat stukje menselijkheid zien. Straal uit wie je bent en waar je voor staat. Wat is jouw eigen stijl? Wat is je visie, missie, wat zijn jouw talenten?
 2. Durf juist 💯 anders te zijn! Op te vallen en onderscheidend te zijn? Weet dat doordat je stevig in je schoenen staat, je de juiste klanten aantrekt! Alles is mindset én is gebaseerd op het uitstralen van de juiste energie.
 3. Doe het 💯 op jouw eigen manier, met al jouw kwaliteiten en eigenaardigheden. Deel je struggles en jouw successen. En natuurlijk het gezicht achter je brand!
 4. Je doelgroep wil namelijk 💯 jou zien. De persoon achter je bedrijf. Waarmee jij kan zorgen voor de verbinding.

BEHIND EVERY SUCCESSFUL WOMAN IS HERSELF AND A TRIBE OF OTHER SUCCESSFUL WOMEN, WHO HAVE HER BACK!

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter