Waarom kwetsbaarheid de weg is naar zelfverzekerdheid!

Ik ben absoluut geen meisje, meisje….en ik ben opgegroeid als meisje tussen allemaal mannen. Ik had meer mannelijke vrienden dan vriendinnen, was 1 van de weinige vrouwen die graag F1 keek met de mannen in het café, ging stappen met mannen, deelde lief en leed met 4 beste vrienden…en op mannenavond was ik de enige vrouw die in het café mocht komen.  Heerlijk, vond ik het als vrouw…Ik klikte veel beter met mannen, dan met vrouwen. Met mannen is het vaak “geen gedoe!”
Mensen vertellen mij vaak de meest diepste geheimen, zijn erg open en deinzen niet terug om hun ware aard aan mij te laten zien. Ik denk zelf dat dit komt omdat ik mij kwetsbaar en open opstel, en hiermee uitstraal: je bent veilig, want ik ben óók kwetsbaar.

Mensen voelen en zien dat. Ik heb geen muurtje, en zij hebben ook geen muurtje. Ik voel mij namelijk zelfverzekerd genoeg om zonder muren en maskers door het leven te gaan, en dus mijn schaamte, onzekerheden en angst niet weg te stoppen. Dat dit vertrouwen met mijn kwetsbaarheid te maken heeft, zou in mijn optiek dus goed mogelijk zijn.

Om uit te vinden of kwetsbaarheid daadwerkelijk samenhangt met zelfverzekerdheid, is het allerbelangrijkste om te weten wat kwetsbaarheid nou eigenlijk inhoudt.

Wikipedia: Vertaald uit het EngelsKwetsbaarheid verwijst naar “de kwaliteit of staat van blootstelling aan de mogelijkheid om fysiek of emotioneel te worden aangevallen of geschaad.” Een venster van kwetsbaarheid is een tijdsbestek waarbinnen defensieve maatregelen worden verminderd, gecompromitteerd of ontbreken.

Ik ben namelijk erg gevoelig, en heb mede hierdoor veel meegemaakt in het leven. Maar, deze situaties hebben mij niet zwakker gemaakt. Sterker nog: ik heb inderdáád zelfvertrouwen en kracht gehaald uit alles wat ik heb meegemaakt, omdat ik begrijp dat je pijn nodig hebt om te leren en ben zodoende alles in mijn leven als een leerles gaan zien. Ik bepaal nu wat pijn met mij doet en niet andersom. Door deze controle op mijn houding heb ik meer zelfverzekerdheid gevonden in moeilijke situaties.

Er is dus eerst pijn nodig om überhaupt te groeien en zelfvertrouwen te krijgen. Dat herken ik zeker. Doordat ik veel heb meegemaakt in mijn leven, en er ook weer uit ben gekomen, weet ik namelijk ook hoe sterk ik ben in de meest fragiele situaties. Ik ben er altijd uitgekomen en heb het idee dat kwetsbare situaties mij eigenlijk altijd een sterker mens maken.

En pijn heeft iedereen, dat klopt. Maar door het niet te verdoezelen, en mooier te maken dan het is, verandert er iets in je houding en energie naar anderen toe. Door kwetsbaar te zijn, kun je namelijk een stuk eerlijker en opener zijn, omdat je dicht bij jezelf blijft en lastige zaken uit het leven niet uit de weg gaat. Hierdoor zal je ook makkelijker kunnen delen, omdat je jouw waarde hierdoor niet buiten jezelf legt. Niemand kan jou dus raken, ondanks dat je je blootstelt. Dit nodigt de ander ook uit om hetzelfde te doen en hierdoor kan je beiden met zelfvertrouwen verbinding creëren en de diepte ingaan.

Het lijkt in het begin misschien ongemakkelijk om geen muren of maskers te hebben, omdat je misschien bang bent meer vatbaar te zijn voor onheil, en deze kwetsbaarheid kan zeker zorgen voor meer pijn. Maar: jij bepaalt altijd wat je met onheil doet. Buig je het om? Laat je binnendringen?

Door onzekerheid, schaamte en angst niet onder stoelen of banken te steken, kan kwetsbaarheid dus zeker leiden naar meer zelfvertrouwen.

Mijn kwetsbaarheid heeft er dus voor gezorgd dat ik nu een daadkrachtige vrouw ben, die zich als een pitbull vast bijt in de doelen die ik wil bereiken en ik van dromen, naar durven, doen en doorzetten ben gegaan!

Vrouwen ondernemen anders dan mannen. We denken anders, we hebben andere drijfveren en we maken keuzes op een andere manier. Waar mannen meer gericht zijn op prestaties, strategieën, cijfers en planmatig werken, zijn vrouwen veel intuïtiever en we hebben de wens om persoonlijke en professionele ambities met elkaar te combineren.

Het is tijd om jouw FEMALE POWER in te zetten. Als gevoelige, zelfbewuste, empathische, creatieve vrouw weet JIJ diep van binnen heel goed dat je een missie wil volbrengen, ook als je nog niet precies weet wat deze missie inhoudt.

Het ultieme advies wat ik jou wil meegeven…

Dare all your dreams.
Always believe in yourself.
Uncover hidden talents.
Go on adventures.
Have fun and be happy.
Treasure tiny miracles.
Embrace life.
Reach for the STARS.

Posted in

Virtual Stars

Laat een reactie achter