DUURZAAMHEID

Kwaliteit is een belangrijk punt in ons dagelijks werk. Zo ook voor onze Merchandise.
Wij werken daarom samen met ShirtsbyChantal en Stanley & Stella.
Stanley & Stella
Duurzaamheid gaat over het handelen volgens uw overtuigingen. Over de behandeling van uw medewerkers en elk levend wezen om je heen met het respect dat ze verdienen. Over het behoud en het beheer van uw directe omgeving op een manier die betekent dat het kan blijven floreren voor de komende generaties.
Affiliatie betekent een echte betrokkenheid.
Om ons te helpen in die missie, hebben we besloten om leden van de Fairwear Stichting te worden. Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke, non-profit organisatie die werkt met bedrijven en fabrieken om arbeidsvoorwaarden van textiel en kleding werknemers te verbeteren. FWF houdt bij van de verbeteringen gedaan door de bedrijven waarmee ze samenwerkt. En door het delen van kennis, sociale dialoog en het versterken van de arbeidsverhoudingen, verhoogt FWF de effectiviteit van de inspanningen gedaan door de bedrijven.
Shirtsbychantal is opgezet vanuit de overtuiging dat de textielindustrie veel meer op een verantwoordelijke manier moet beginnen acteren. Vanaf de grondstoffen tot het eindproduct, de scheepvaart, marketing, zijn we duurzaam.
We zijn toegewijd aan echte duurzaamheid dwars door onze supply chain, te beginnen met grondstoffen waar we alleen biologisch katoen, wol, Tencel, modale of gerecycled polyester gebruiken.
Door het gebruik van biologisch katoen hebben we drastisch het gebruik van water verminderd. We staan toe aan vruchtwisseling, en biodiversiteit. Er is geen gebruik van GGO's en het resultaat is ook een zachtere katoen die u direct kunt voelen op je huid tijdens het dragen. Via het gebruik van de andere stoffen nemen we ook deel aan het recyclingproces en nemen we ook deel aan het behoud van de natuur.
Wij produceren voornamelijk onze stijlen in Azië (China en Bangladesh) en in Europa (Portugal en Turkije) voor een aantal specifieke stijlen. We werken alleen met 7 verschillende fabrieken waardoor wij elke dag goede kwaliteitscontroles kunnen leiden om zeker te zijn dat al onze normen waaronder onze duurzaamheidsnormen worden gerespecteerd.